ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ SYNCRO

Αυτός ο μηχανισμός επιτρέπει στο κάθισμα να «μιμείται» τη δυναμική του σώματος του χρήστη, προσφέροντας συνεχή στήριξη για την πλάτη και τη σπονδυλική στήλη, χωρίς να περιορίζει την ελευθερία κινήσεων όταν ο χρήστης κάθεται. Επιτρέπει πιο συγχρονισμένη (δηλαδή ταυτόχρονη και ανάλογη) αλλαγή κλίσης της έδρας και της πλάτης από οποιονδήποτε άλλο αντίστοιχο μηχανισμό. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα «ελεύθερης κίνησης» στο κάθισμα ή μπορεί να ασφαλίσει την πλάτη και την έδρα σε 5 θέσεις. Έτσι, εξασφαλίζεται πάντοτε άνετη και εργονομική θέση καθίσματος κατά την εργασία. Η ταυτόχρονη κλίση της έδρας και της πλάτης στη ρύθμιση «ελεύθερης κίνησης» περιορίζει το τσαλάκωμα των ρούχων που φοράει ο χρήστης. Μετά την απασφάλιση του μηχανισμού πλάτης και έδρας και την επιλογή της δυνατότητας «ελεύθερης κίνησης», ένας ειδικός μηχανισμός εμποδίζει την απότομη επαφή της πλάτης του καθίσματος στην πλάτη του χρήστη, κάτι που μπορεί να συμβεί με τους παραδοσιακούς μηχανισμούς. Ο μηχανισμός επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίζει τη δύναμη αλλαγής κλίσης της πλάτης ανάλογα με το βάρος του. Ακόμα, διαθέτει δύο μοχλούς ενεργοποίησης και ένα ρυθμιστικό τάσης στο κέντρο. Με αυτά τα πλεονεκτήματα, οι συγχρονισμένοι μηχανισμοί αποδεικνύονται ιδανικοί για παρατεταμένη καθιστική εργασία ενώ είναι και απόλυτα κατάλληλοι για εργασία στον υπολογιστή.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ACTIVE

Αυτός ο μηχανισμός επιτρέπει στο κάθισμα να «μιμείται» τη δυναμική του σώματος του χρήστη, προσφέροντας συνεχή στήριξη για την πλάτη και τη σπονδυλική στήλη, χωρίς να περιορίζει την ελευθερία κινήσεων όταν ο χρήστης κάθεται. Επιτρέπει πιο συγχρονισμένη (δηλαδή ταυτόχρονη και ανάλογη) αλλαγή κλίσης της έδρας και της πλάτης από οποιονδήποτε άλλο αντίστοιχο μηχανισμό. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα «ελεύθερης κίνησης» στο κάθισμα ή μπορεί να ασφαλίσει την πλάτη και την έδρα σε 4 θέσεις. Έτσι, εξασφαλίζεται πάντοτε άνετη και εργονομική θέση καθίσματος κατά την εργασία. Η ταυτόχρονη κλίση της έδρας και της πλάτης στη ρύθμιση «ελεύθερης κίνησης» περιορίζει το τσαλάκωμα των ρούχων που φοράει ο χρήστης. Μετά την απασφάλιση του μηχανισμού πλάτης και έδρας και την επιλογή της δυνατότητας «ελεύθερης κίνησης», ένας ειδικός μηχανισμός εμποδίζει την απότομη επαφή της πλάτης του καθίσματος στην πλάτη του χρήστη, κάτι που μπορεί να συμβεί με τους παραδοσιακούς μηχανισμούς. Ο μηχανισμός επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίζει τη δύναμη αλλαγής κλίσης της πλάτης ανάλογα με το βάρος του. Ακόμα, διαθέτει δύο μοχλούς ενεργοποίησης και ένα ρυθμιστικό τάσης στο κέντρο. Με αυτά τα πλεονεκτήματα, οι συγχρονισμένοι μηχανισμοί αποδεικνύονται ιδανικοί για παρατεταμένη καθιστική εργασία ενώ είναι και απόλυτα κατάλληλοι για εργασία στον υπολογιστή. Μια σειρά καθισμάτων που χαρακτηρίζονται από εξαιρετική εργονομία. Διευκολύνουν το «δυναμικό κάθισμα» και την επιλογή μιας υγιούς στάσης σώματος κατά την εργασία.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ KONTAKT

Αυτός ο μηχανισμός επιτρέπει στο χρήστη να αλλάζει τη γωνία της πλάτης σε σχέση με την έδρα, με δυνατότητα ασφάλισής της σε 6 θέσεις. Ο μηχανισμός Kontakt διαθέτει μια πρόσθετη λειτουργία για τη ρύθμιση του ύψους της πλάτης ανάλογα με το ύψος του χρήστη και τις ατομικές του ανάγκες. Ένας ειδικός μηχανισμός δεν επιτρέπει στην πλάτη του καθίσματος να χτυπήσει με δύναμη την πλάτη του χρήστη μετά την απελευθέρωση της ασφάλειας και τη ρύθμιση του καθίσματος στη θέση «λικνίσματος».

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ CPT
Ένας μηχανισμός που επιτρέπει τη ρύθμιση της γωνίας, του ύψους και του βάθους της πλάτης. Χειροκίνητη ρύθμιση του ύψους της πλάτης. Χειροκίνητη ρύθμιση του βάθους της έδρας. Συνεχής στήριξη της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης κατά την κίνηση. Ελεύθερο λίκνισμα στο κάθισμα. Χειροκίνητη ρύθμιση έντασης της κλίσης για την πλάτη και την έδρα.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ TILT- RELAX
Μηχανισμοί που επιτρέπουν την «ελεύθερη κίνηση» στο κάθισμα ή την ακινητοποίηση σε οποιαδήποτε θέση. Ο μηχανισμός TILT ή RELAX επιτρέπει στο χρήστη να σταθεροποιήσει το κάθισμα σε μια θέση για εργασία και να απελευθερώσει την ασφάλεια για «ελεύθερη κίνηση», ενώ ο μηχανισμός MULTIBLOCK επιτρέπει στο χρήστη να ασφαλίζει το κάθισμα σε πολλές θέσεις ή να απελευθερώσει την ασφάλεια για «ρύθμιση ελεύθερης κίνησης».  Ο μηχανισμός MULTIBLOCK διαθέτει μια επιπλέον λειτουργία προστασίας του χρήστη από την απότομη επαφή με την πλάτη του καθίσματος μετά την απελευθέρωση της ασφάλειας και τη μετάβαση του καθίσματος στη θέση «ελεύθερης κίνησης». Ειδική διάταξη προστασίας που εμποδίζει την πλάτη του καθίσματος να χτυπήσει με δύναμη την πλάτη του χρήστη μετά την απελευθέρωση της ασφάλειας και τη ρύθμιση του καθίσματος στη θέση «λικνίσματος».